Shoplog: Boeken op het Kom Festival

Nadat ik zaterdagavond naar het Boekenfestijn in Utrecht geweest ben, ben ik het weekend ook nog even naar het Kom Festival geweest in Rosmalen. Op het Kom Festival is echt van alles te doen tegenwoordig en het is dan ook erg druk bezocht. De meeste winkels zijn extra open en bieden hun assortiment tegen gereduceerde prijzen aan. Zo ook de boekhandel!

Ik heb mij dus weer laten verleiden tot het kopen van een drietal boeken. Het aantal bladzijden in het boek bepaalde namelijk de prijs, want je betaalde 1 cent per pagina. Ik kocht de volgende boeken:

DSC_1411

Aankopen Kom-Festival Rosmalen

Lyndsay Faye – De goden van Gotham
New York, 1845. Een uitslaande brand verwoest een groot deel van de stad en laat velen dakloos achter. Tegelijkertijd gaat de aardappeloogst in Ierland verloren. Twee schijnbaar ongerelateerde historische feiten tot de Ierse migranten de schuld krijgen van de honger in Manhattan. Timothy Wilde is door zijn invloedrijke broer Valentine geronseld voor de kersverse politiemacht in New York. Hij krijgt de slechtste wijk van New York toegewezen en door de dagelijkse confrontatie met de misère daar overweegt hij zijn baan op te geven. Maar dan botst hij op een nacht tegen een jong meisje op. Bird is blootsvoets en gekleed in een met bloed doordrenkt nachthemd, maar weigert te vertellen wat haar is overkomen. In een opwelling besluit Timothy haar onder zijn hoede te nemen. Wanneer hij Bird eindelijk aan het praten krijgt, vertelt ze hem over een plek waar tientallen lichamen van Ierse kinderen zijn begraven. Timothy moet op zoek naar een brute seriemoordenaar die erop uit lijkt de anti-Ierse sentimenten nog eens aan te wakkeren. De strijd die losbarst zou hem wel eens zijn broer, zijn grote liefde en zijn leven kunnen kosten.
Dit boek bevatte 384 pagina’s, dus heb ik er 3,84 euro voor betaald. Bij Bol.com kun je het kopen voor 10 euro.

Gordon Reece – Muis
Elizabeth en haar zestienjarige dochter Shelley, beiden slachtoffer van dagelijkse pesterijen en psychologische mishandeling, besluiten zich terug te trekken in Honeysuckle Cottage. In dit mooie en idyllische arbeidershuisje op het Engelse platteland denken ze eindelijk hun problemen achter zich te kunnen laten. Ze wanen zich veilig in hun kleine wereldje vol boeken en muziek. Maar op een nacht sluipt iemand hun huis binnen en iets in Shelley knapt. Ze wordt gedwongen uit te vinden waar haar tolerantiegrens ligt.
Dit boek bevatte 268 pagina’s, dus heb ik er 2,68 euro voor betaald. Bij Bol.com kun je het kopen voor 19,95 euro.

Christan Duda en Julia Friese – Al zijn eendjes
Eigenlijk wilde Koen de vos de eendenmama ‘beter leren kennen’. Bijna was dat ook gelukt, maar ze ontsnapte op het nippertje. Wat achterbleef was haar ei. Koen, die vreselijke honger had, nam het voorzichtig mee om er roerei van te maken. Maar voor hij zover was, kwam het ei uit – en het kuiken noemde hem papa… Nu had hij honger en een kuiken. Wat te doen?

In dit lange prentenboekverhaal verzint Koen de vos allerlei plannen om zijn honger te stillen, maar wordt hij keer op keer geconfronteerd met gevoelens waar hij niet op gerekend had.
Dit boek bevatte 56 pagina’s, echter heb ik er maar 0,50 eurocent voor betaald. Het boek wordt tweedehands aangeboden vanaf 6,95 euro via Bol.com.

In totaal heb ik voor deze drie boeken iets van 7 euro betaald. Zeer de moeite waard dus 🙂

2 thoughts on “Shoplog: Boeken op het Kom Festival

Plaats een reactie