Ontdek het Middeleeuwse Gent

Nu de zomervakantie ten einde is gelopen, wordt het wellicht weer tijd voor leuke uitstapjes totdat we ons weer mogen verblijden met een nieuwe zomervakantie. Zo zijn er verschillende Nederlandse steden die je aan kunt doen, maar uiteraard kun je het ook een stukje verderop zoeken. In het mooie België bijvoorbeeld! Ik ben zelf nu twee jaar op rij naar Antwerpen geweest, en dat is een prachtige stad om lekker cultuur te snuiven, leuke dingen te doen en te shoppen. Maar na twee jaar wil je ook wel eens wat anders.. Zo zijn er dus meer steden zoals Antwerpen. En dat is ook waar dit bericht, met een advies van hotel.info, je over zal informeren, namelijk over het mooie Belgische plaatsje: Gent!

Gent – even terug naar de middeleeuwen
Gent, vlak over de Belgische grens, heeft een schitterend middeleeuws centrum. Het is een gezellige stad met vele kroegen, heerlijke restaurants en vele festivals, zoals de beroemde Gentse Feesten. Als je door de oude straten loopt lijkt het soms wel alsof je door een stripboek van Suske en Wiske loopt. En wie heeft daar nou geen jeugdherinneringen aan? Het is vanuit Nederland prima in een dagje te doen, maar als je volop van het uitgaansleven wilt genieten is het beter om de stad te leren kennen door er een nachtje in een hotel te blijven. Er is gelukkig volop keus om je verblijf te boeken, bijvoorbeeld op websites als deze.

Machtige stad
Al in de Gallische tijd was het gebied rond Gent bewoond. In de zevende eeuw waren de twee abdijen in de stad erg machtig. De stad groeide daarna snel en werd een belangrijk handelscentrum. In de negende eeuw werd de stad tot tweemaal toe door de Vikingen verwoest. Vanaf ongeveer het jaar 1000 was Gent eeuwenlang een van de grootste steden van Europa, groter nog dan Londen of Keulen. Later werd Gent als eerste stad op het Europese vasteland de voortrekker van de Industriële Revolutie. Nu is de stad de woonplaats van veel Vlaamse kunstenaars, schrijvers en theatermakers.

Rondwandelen en lekker eten
Ga vooral lekker rondslenteren door de eeuwenoude straatjes van het middeleeuwse centrum. De “drie torens” steken er bovenuit. Waar vroeger een oud kasteel stond, kun je het twaalfde eeuwse Gravensteen bezoeken, waar de Graven van Gent vroeger woonden.  Ook kun je het Prinsenhof bekijken, waar in 1500 keizer Karel V werd geboren. De Belgische keuken is overheerlijk. Een typisch Gents gerecht is Gentse waterzooi, gemaakt van vis, groenten, room en aardappelen. Als je geluk hebt, vind je wel een restaurant dat het serveert. Eenmaal per jaar wordt het culinaire festival Gent Smaakt gehouden, waar de Gentse restaurateurs een proeve geven van hun kunnen. Veel bezoekers doen dan ook mee met Amuse Guele Gent, een culinaire ontdekkingstocht waar je langs vier restaurants wordt geleid om van iedere chef-kok kennis te maken met zijn kookkunsten.

Nachtleven
Vlamingen zijn erg trots op hun bier, en dat is dan ook het voornaamste drankje in de vele bruine kroegen. Voor iets anders zou je naar muziekcafé Charlatan kunnen gaan, waar vaak live optredens zijn of anders goede dj’s voor de sfeer zorgen. In een beetje mindere buurt ligt Culture Club, al lang beschouwd als een van de hipste plekken van Europa. Drink een wodka-redbull en ga op in de massa. Voor deephouse of discobeats kun je naar de alternatievere Club 69.

1 thoughts on “Ontdek het Middeleeuwse Gent

Plaats een reactie